HUURVOORWAARDEN

Waar moet je aan voldoen om voor een huurwoning in aanmerking te komen? Bij het zoeken naar een huurwoning willen wij jou optimaal van dienst zijn, zodat wij je een passende woning kunnen aanbieden. Hiervoor hebben wij een aantal gegevens van je nodig, waaronder jouw inkomensgegevens.

Financiële voorwaarden

Als richtlijn hanteren wij de volgende inkomenscriteria om in aanmerking te komen voor een woning:

Inkomensnorm

Je dient te voldoen aan een inkomensnorm. Dit betekent dat jouw (maand) inkomen in verhouding dient te staan tot de geldende huurprijs per maand. Dit kan per woning verschillen. Als inkomenseis geldt dat het netto inkomen van de hoofdaanvrager tenminste 3 maal de kale huur dient te zijn, uitgaande van een vast dienstverband.
Inkomsten moeten worden aangetoond met een recente salarisstrook en een werkgeversverklaring (of accountantsverklaring bij zelfstandigen), dan wel het aanslagbiljet inkomstenbelasting.
Voorbeeld: de gewenste huurwoning heeft een kale huurprijs van € 575,00 per maand. De inkomenseis die hiervoor geldt is het benodigde netto inkomen (3 x € 575,00) van € 1.725,00 per maand.

Betalingsachterstand

J mag geen betalingsachterstand hebben bij jouw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Als bewijs vragen wij je ons een verklaring van jouw verhuurder/beheerder, eigenaar of hypotheekverstrekker te overleggen.

Waarborgsom / bankgarantie

Bij het aangaan van de huurovereenkomst vragen wij de huurder een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten gelijk aan één maand kale huur. Over de waarborgsom vergoeden wij geen rente. In bepaalde gevallen (bijv. bij zelfstandigen of bij onvoldoende inkomen) kan een hogere waarborgsom c.q. bankgarantie worden gevraagd.
Bij twijfel of je aan genoemde voorwaarden voldoet, kunnen wij jouw situatie nader bekijken en kunnen wij in overleg aanvullende voorwaarden stellen. Zoals bijvoorbeeld een aanvullende bankgarantie of waarborgsom.

Tweeverdieners

Voor tweeverdieners gelden ten aanzien van het tweede salaris andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Deze bekijken wij per individueel geval.

Zelfstandigen

Voor zelfstandigen gelden andere inkomensberekeningen of voorwaarden. Deze bekijken wij per individueel geval. Afhankelijk van de situatie vragen wij een bankgarantie of waarborgsom van gemiddeld 3 tot 6 maanden. Als je hieraan niet kunt voldoen, zijn wij helaas genoodzaakt jouw aanvraag af te wijzen. Zelfstandig ondernemers dienen een recent uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel te overleggen. Daarnaast vragen wij een door een erkend accountant gewaarmerkte winst- en verliesrekening/balans en een kopie van de meest recente aanslag Inkomstenbelasting.

Gepensioneerden

Ben je gepensioneerd? Dan verzoeken wij je ons kopieën toe te sturen, waaruit blijkt wat jouw jaarlijkse inkomsten c.q. toelagen zijn.

Eigen vermogen

Als je niet geheel aan onze inkomensnorm voldoet, maar je beschikt over eigen vermogen dan kan hier bij de aanvraag rekening mee worden gehouden. Dit bekijken wij per individueel geval.

De Wwft en identiteit

Hieronder leggen we uit waarom verhuurmakelaars zoals Henri Kox Makelaardij een kopie van jouw identiteitsbewijs nodig hebben wanneer je in aanmerking komt voor een huurwoning.

Wettelijke verplichting:

  • Makelaars zijn gebonden aan de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft). Deze wet vereist dat de makelaar onderzoek doet naar de identiteit van de partij waaraan hij/zij een dienst zal verlenen, om te voorkomen dat diensten worden verleend aan anonieme partijen die mogelijk betrokken zijn bij witwassen of terroristische activiteiten.

Verzamelde gegevens:

  • Om te voldoen aan deze wettelijke verplichting, moeten makelaars bepaalde gegevens verzamelen, waaronder:
    • Geslachtsnaam
    • Voornamen
    • Adres
    • Woonplaats
    • Geboortedatum
    • Aard, nummer, datum en plaats van uitgifte van het identiteitsdocument

Wat dit betekent voor jou:

  • Als kandidaat-huurder bij Henri Kox Makelaardij moet je begrijpen dat het verstrekken van een kopie van jouw identiteitsbewijs een wettelijke verplichting is voor de makelaar. Deze gegevens worden bewaard zolang je huurder bent en nog 5 jaar daarna. Je hebt de keuze om een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart te verstrekken, maar wordt gevraagd om je BSN-nummer door te halen ter bescherming van je privacy.

Overige voorwaarden

• De aanvrager dient een informatieformulier in te vullen, nadat er contact is geweest met onze afdeling verhuur of de makelaar.
• Formulieren die niet volledig zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.
• De door de aanvrager verstrekte gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
• Aan het indienen van een informatieformulier kan door de aanvrager geen enkel recht worden ontleend.
• Mogelijk onderdeel van jouw inschrijving is het uitvoeren van een credit-check door Henri Kox Makelaardij. Bij een credit-check wordt gekeken naar (negatieve) betalingservaringen in de afgelopen jaren. Deze resultaten maken onderdeel uit van de beoordeling van het financieel risico.
• Huuraanvragen kunnen te allen tijde zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.
• Mochten de gegevens van de aanvrager ten nadele zijn gewijzigd tegen de tijd dat er een woning wordt aangeboden, behouden wij ons het recht voor op ons standpunt terug te komen.

Kom in contact

Heb je vragen over ons aanbod? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Translate